Pingvini
 Vijesti
 O nama
 Prošla događanja
 Tips & Tricks
 'Ko prži?
 Linkovi

HULK

Powered by Debian

Best viewed with ANY browser


II. Linux install fest u Karlovcu
U subotu 11. ožujka, 2006, Centar za mlade na Gazi i Hrvatska Udruga Linux Korisnika organizirat će Linux install fest u trajanju od 10 do 19 sati. Linux installfest održat će se u prostorijama centra za mlade na GaZi, Struga 1.

Što je Linux install fest?
Linux install fest je događanje koje obično organiziraju udruge Linux korisnika za korisnike računala koji bi željeli koristiti Linux, ali nemaju na raspolaganju stručnu pomoć za instalaciju sustava na svoje računalo. Tom prilikom stručnjaci volonteri na raspolaganju su zainteresiranim korisnicima za svaku pomoć i stručni savjet posebno korisnicima koji dođu sa svojim računalima na koja žele instalirati Linux.

Poželjno je da zainteresirani za instalaciju prirede sljedeće podatke o svojem računalu:
CPU tip: brzina: MHz, GHz
RAM: MB
Tvrdi disk/ovi:
1.: GB
2.: GB
Grafička kartica:
Zvučna kartica:
Monitor:
Naznače ima li njihovo računalo:
CD ili CDRW
DVD ili DVDRW
Floppy
Mrežnu karticu
Modem
Winmodem
Printer

Također, mogu prodiskutirati za što bi koristili računalo i koja bi im Linux distribucija odgovarala te navesti žele li dual boot s nekim postojećim sustavom na računalu ili samo Linux. Bit će moguće odabrati jednu od sljedećih Linux distribucija:

Ubuntu/Kubuntu 5.10
Suse 10.0
Mandriva 2006
Fedora Core 4
Debian 3.1

Ukoliko netko želi instalacijske medije neka donese i određen broj praznih CD medija (5-10) ili DVD (1-2) na koje će mu se snimiti sadržaj instalacijskih medija navedenih distribucija.
Također, ukoliko netko želi samo instalacijske medije bit će mu snimljeni, no gosti s računalima za instalaciju imat će prednost.
Potom, ukoliko se odluče na računalo će im biti instaliran Linux te će dobiti osnovne upute za rad. Ujedno će biti upućeni na Internet resurse gdje mogu naći daljnje upute i pomoć.

Sva pitanja koja imate u vezi Linux install festa možete postaviti na e-mail ljubo108@vip.hr ili sasa.poznanovic@vuka.hr

Obrazac za prijavu na install fest možete preuzeti ovdje
.
napisao zugs u 18:10, 06.03.2006.